Arnau Casanoves Murs que parlen

GENOCIDI GENERACIONAL

Mural fet en el marc del projecte Murs que parlen, de Polígon Cultural. Tarragona 2015.

En la biología dels insectes la etapa de la larva o pupa es un pas vital amb unes funcions molt definides: formar i madurar el futur de les espècie. Són herois romàntics, éssers denigrats. Tothom pot fer un apreci estètic a una papallona o un escarabat, tothom pot romantitzar aquestes fases però bé, nomes són fruit d’un procés anterior més complex i que passa més desapercebut. Les larves o pupes, animals aparentment inútils, poc estètics i inclús perjudicials des del punt de vista humà.

Ara fem un paral·lelisme i imaginem les metamorfosis d’un insecte en la vida humana i entenem que les larves i pupes es situarien en la joventut i/o adolescència. En funció de com s’alimentin els caps, el futur com a espècie patirà una viratges importants. Donem-los treballs de merda i estudis massa cars i tindrem un futur moldejable per pocs i una devallada com a societat.

Què trobem per sobre de tota aquesta gent? Més gent! Amb unes altres intencions, i amb unes altres ambicions sovint massa curtplacistes: el capital i els poders fàctics, són dos curses de llarga durada sense frens, atletes que s’estamparan, trepitjant i deixant al seu darrera cadàvers en vida, gents que no hauràn pogut explotar el seu potencial per l’ambició d’uns pocs.

Fotografia: Pol Masip

Documentació audiovisual: Eduard Sedó

Arnau Casanoves Murs que parlen
Arnau Casanoves Murs que parlen
Arnau Casanoves Murs que parlen
Arnau Casanoves Murs que parlen